Avaluem el nostre procès!
En aquest apartat, mostrarem tres actvitats que durem a terme en la nostra unitat didàctica, per tal de poder fer una avaluació d'aquesta. Per una banda, realitzarem una activitat inicial per veure els coneixements previs dels alumnes, després realitzarem una activitat per fer una avaluació formativa, i veure els coneixements que estan adquirint els alumnes, i finalment, realitzarem una rubirca per acabar amb una avaluació sumativa del nostre projecte.
Avaluació inicial: funció diagnòstica
Competències:
Dimensió comprensió lectora:
- Competència 4. Aplicar estratègies de comprensió per obtenir informació i interpretar el contingut de textos escrits d’estructura clara de la vida quotidiana, dels mitjans de comunicació i de l’àmbit acadèmic.
- Competència 6. Seleccionar i utilitzar eines de consulta per accedir a la comprensió de textos i per adquirir coneixement.
Criteris d'avaluació:
- Llegir, comprendre i interpretar textos escrits propis de la vida quotidiana, de les relacions socials, de la vida acadèmica i dels mitjans de comunicació, captant el sentit global, identificant la informació rellevant, extraient informacions concretes, fent inferències determinant l’actitud del parlant, i reconèixer alguns aspectes de la seva forma i el seu contingut.
Activitat d'avaluació:
Nom de l'activitat: Què saps?
Tipologia: Activitat digital.
Objectius:
- Observar els coneixements d'Anglès.
- Realitzar una avaluació diagnòstica inicial.
Continguts:
- Temps verbals en Anglès
Descripció:
En aquesta activitat es realitzarà un test amb l'applicació Kahoot, en el qual els alumnes hauran d'anar completant cada pregunta amb una tipologia de 3 respostes. El Kahoot estarà format per tres blocs, el primer amb preguntes sobre els temps verbals del present, el segon amb temps verbal del passat, i el tercer amb temps verbals de futur.
Recursos:
Humans: Dinamitzador/a i alumnes
Materials: Ordinador, PDI, tabletes i smartphones.
Instruments de recollida d'informació:
- Observació
- Anotació de les puntuacions.
Avaluació formativa: funció reguladora
Competències:
Dimensió comunicació oral:
- Competència 1. Obtenir informació i interpretar textos orals de la vida quotidiana, dels mitjans de comunicació i de l’àmbit acadèmic.
- Competència 2. Planificar i produir textos orals de tipologia diversa adequats a la situació comunicativa
- Competència 3. Emprar estratègies d’interacció oral d’acord amb la situació comunicativa per iniciar, mantenir i acabar el discurs .
Criteris d'avaluació de l'àmbit lingüístic:
- Participar en debats i col·loquis ajustant-se progressivament a les normes que els regulen per a l’intercanvi comunicatiu amb coherència, cohesió, correcció, adequació. Valorar la importància de la interacció oral en la vida social practicant actes de parla: comptant, descrivint, opinant, dialogant… en situacions comunicatives pròpies de l’activitat escolar i per a l’aprenentatge col·laboratiu.
Activitat d'avaluació:
Nom de l'activitat: Construim la història
Tipologia: Activitat analògica.
Objectius:
- Crear frases cohesionades i coherents
- Aplicar coneixements apresos
Continguts:
- Temps verbals en Anglès
Descripció:
En aquesta activitat, els alumnes crearan una rotllana a terra de l'aula, el dinamitzador/a iniciarà el joc amb un temps verbal i una frase, seguidament cada alumne haurà de formular una frase amb el mateix temps verbal per seguir la història. D'aquesta forma, cada alumne aportarà una frase diferent i crearan conjuntament un conte. El dinamitzador/a podrà anar canviant de temps verbal quan ho vegi convenient.
Recursos:
Humans: Dinamitzador/a i alumnes
Intraestructurals: Aula
Instruments de recollida:
- Observació
- Rubrica
Adaptació activitat: Per adaptar aquesta activitat a la discapacitat intel·lectual s'utilitzaran petites imatges on l'alumne descrigui l'acció que es produeix, en els tres temps verbals de present, pasat i futur.

En aquesta rúbrica, la puntuació més baixa és 1, i la més altra és 5.
Avaluació sumativa: funció certificadora
Competències:
Dimensió expressió escrita:
- Competència 7. Planificar textos escrits de tipologia diversa utilitzant els elements de la situació comunicativa.
- Competència 8. Produir textos escrits de diferents tipologies i formats aplicant estratègies de textualització
Criteris d'avaluació:
- Aplicar progressivament les estratègies necessàries per produir textos adequats, coherents i cohesionats (planificant, textualitzant, revisant i reescrivint), i integrant la reflexió ortogràfica i gramatical en la pràctica i ús de l’escriptura.
- Reconèixer, interpretar i avaluar progressivament la claredat expositiva, l’adequació, coherència i cohesió del contingut de les produccions orals pròpies i alienes, així com els aspectes prosòdics i els elements no verbals (gestos, moviments, mirada…)
Activitat d'avaluació:
Nom de l'activitat: L'arbre dels temps
Tipologia: Activitat digital i analògica.
Objectius:
- Demostrar els coneixements adquirits
- Fomentar l'expressió oral i escrita
- Realitzar una avaluació sumativa
Continguts:
- Temps verbals en Anglès
Descripció:
En aquesta activitat els alumnes hauran de construir utilitzant l'applicació GOConq un mapa conceptual amb tots els temps verbals treballats durant la unitat didàctica. Un cop realitzat aquest arbre, a més hauràn d'escriure 5 frases sota de cada temps verbal, per posar exemples clars de cada temps. Per acabar, cada alumne haurà d'exposar l'arbre al dinamitzador/a explicant cada temps verbals i cada frase construida.
A més a més, per concloure, cada alumne realitzarà una autoavaluació del seu procés d'aprenentatge en anglès.
Recursos:
Humans: Dinamitzador/a i alumnes.
Digitals: PDI i ordinadors.
Instruments de recollida:
- Mapa conceptual
- Rubrica
- Avaluació grupal
Rubrica d'avaluació:
